Amb aquest gest tan senzill podem començar el nostre dia de manera saludable. Menjar sa, fer exercici i controlar l'estrés són algunes de les pautes per cuidar el nostre cor. En aquest cas, la prevenció és la millor manera per evitar el risc de tenir la malaltia. Per això, es demana especialment als joves que evitin començar a fumar. ZAMIRA GÓMEZ, metge adjunt del Departament de Cardiologia "Lo que les sorprende a la gente de unos 30 años es que te dicen que fuman poco pero que los fines de semana se pasan. Si encima no hacen deporte y no hacen ejercicio, el riesgo de sufrir una enfermedad es mayor". A més, els metges recomanen començar a fer revisions a partir dels 40 ja que les malalties coronàries són la primera causa de mort i discapacitat als països europeus. GERARDO MAQUEDA, cap de Cardiologia "Les dones estan incrementant d'una manera preocupant perquè estan fent els mateixos hàbits que els homes. Fumen més, porten una vida sedentària". Es calcula que, a Espanya, cada dia moren 350 persones per dolències cardiovasculars.

Coincidint amb la celebració, ahir, del Dia Mundial del Cor, diverses iniciatives coincideixen a conscienciar la població sobre la importància de prevenir els problemes cardiovasculars. Una d’aquestes campanyes és “Escolta el teu cor”, que ha posat en marxa el Grup USP Hospitales.

La iniciativa dóna alguns consells per mantenir el cor sa. Entre d’altres, recomanen seguir una dieta saludable, deixar de fumar, practicar exercici físic de forma regular i evitar l’estrés. També aconsellen controlar periòdicament la tensió arterial, el colesterol, el nivell de glucosa en sang i el pes.