Els farmacèutics asseguren que ara tenen menys clients, com a conseqüència de l'entrada en vigor del copagament farmacèutic i de l'euro per recepta. Però la davallada de les vendes no és l'únic problema que pateix el sector. També els estan afectant els endarreriments dels pagaments mensuals que fa el Servei Català de la Salut per finançar els medicaments que ja s'han dispensat. Abans, les farmàcies rebien aquests diners al cap de 50 dies, però ara el pagament s'ha ajornat un mes. JOAN CALDUCH, tresorer del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona "Trenta dies d'endarreriment en una activitat en la qual el 80% del cost és el proveïment dels medicaments suposa un forat molt important en la tresoreria i suposa, en molts casos, la necessitat d'endeutament o de recursos per finançar aquest circulant que ha augmentat." "Segons dades del Col·legi de Farmacèutics, el 70% de les farmàcies de Barcelona ha hagut de demanar un crèdit per pagar els seus proveïdors. Uns crèdits que, en alguns casos, els farmacèutics han hagut de contractar posant com a aval la seva pròpia casa." Els problemes de liquiditat també han provocat que moltes farmàcies demanin menys quantitat de productes, i això es tradueix en un descens de la facturació. El sector assegura que s'ha arribat a una situació límit i des del Col·legi de Farmacèutics demanen que es recuperin les condicions anteriors.

Segons dades del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, el 70% de les farmàcies s’han vist obligades a demanar un crèdit per poder pagar els seus proveïdors. Tot perquè la Generalitat ara paga els medicaments ja dispensats a 90 dies, en comptes d’a 50, com ho feia fins al novembre.

Aquests endarrariments estan provocant un important problema de liquiditat que porta moltes farmàcies a comprar menys quantitat de productes. I això es tradueix en un descens de la facturació. Per tot això, el Col·legi de Farmacèutics demana que la Generalitat torni a pagar a 50 dies.