Segons les entitats que les organitzen, l’objectiu d’aquestes jornades és promoure la trobada entre centres per “visualitzar una societat plural” basada en la col·laboració i la convivència. Amb el lema “Una escola per a tothom”, la Campanya Mundial per a l’Educació i l’entitat Discapacitat Intel·lectual Catalunya (Dincat) s’han sumat a una activitat que fa 17 anys que organitza Jocviu. Aquest és el centre de la campanya per una educació inclusiva promoguda per les entitats, tot i que diferents centres i escoles de la ciutat han anat fent jocs i tallers relacionats durant el curs.

La jornada d’aquest dimarts destaca per la lectura del manifest que les entitats van emetre l’1 d’abril amb motiu del Dia Internacional de l’Educació. En el text, denuncien el “procés de retrocés en matèria de política educativa”, i reclamen l’aturada de les retallades en educació, que es millori la informació sobre l’escolarització d’alumnes amb necessitats especials i que s’avaluï l’eficiència dels recursos que s’hi destinen actualment. A més, reclamen igualtat d’oportunitats i la creació d’aliances entre escoles i plans individualitzats per als alumnes.

A més de l’educació, les entitats dedicades a les persones amb discapacitat intel·lectual centren els objectius a millorar aspectes com la salut. En aquest sentit, Dincat va presentar dilluns una guia pràctica per millorar l’atenció sanitària a les persones amb discapacitat i del desenvolupament destinada als professionals que les atenen als serveis sanitaris. L’acte de presentació es va fer coincidint amb el Dia Mundial de la Salut.