Les negociacions entre MoraBanc i la família Herrero-Jover es van començar a gestar a principis d’any. Finalment, l’acord per a la compravenda de l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí es va tancar el 27 de març passat. Ja feia set anys que l’immoble, situat al carrer de les Carolines, estava a la venda i buscava compradors a Internet.

L’entitat bancària andorrana iniciarà els treballs de restauració de l’immoble d’aquí a sis o vuit mesos. Les obres es finançaran íntegrament amb capital privat. Es preveu que el 2016, l’edifici de 1.200 metres quadrats s’obri al públic reconvertit en casa museu. Des de MoraBanc, asseguren que la intenció és integrar-la en la ruta turística gaudiniana. Ara, el següent pas és trobar un cap de museografia.

La Casa Vicens va ser el primer encàrrec important que va rebre Antoni Gaudí. El fabricant de rajoles Manuel Vicens i Montaner va demanar al jove Gaudí una casa d’estiueig. L’edifici es va enllestir l’any 1888. 11 anys després, l’immoble va passar a mans del doctor Antoni Jover i Puig. Els seus descendents hi han viscut fins a dia d’avui. El 1969 va ser declarat Monument Històric Artístic i el 2005 va rebre el reconeixement de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.