El sector hoteler calcula que durant la Setmana Santa l’ocupació a la ciutat és del 85 %, amb puntes que arriben a valors superiors al 95 % entre Dijous Sant i Diumenge de Resurrecció. És el cas, per exemple, del Park Hotel, ubicat a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Miguel Ángel Rubio, director de l’establiment, explica que “aquests dies estem al 100 % d’ocupació”, unes dades que, comparant-les amb les de la Setmana Santa de l’any passat, suposen “haver augmentat l’ocupació en un 30 % i vendre les habitacions un 15 % més cares”.

Bona part dels turistes que entren i surten d’aquest hotel fan les primeres visites a la zona del Born i la basílica de Santa Maria del Mar. Els restauradors de la zona ho agraeixen, ja que “aquests dies són com si fossin diumenge”, explica Víctor Aranda, director del bar Casa Nova. Hi afegeix que “esperem que, com divendres, els tres dies que queden siguin igual”. Del mateix parer és Sílvia Texidó, copropietària del Bar del Born, que diferencia entre el públic local i l’estranger: “El turista no va tant a mirar l’oferta de l’entrepà, sinó que va a esmorzars més complets”, i hi afegeix que “fa més despesa”. Aquests dies, reconeix, són els de “l’inici de la temporada turística de l’estiu”, una situació que, a més, es confirma amb la meteorologia. Els dies assolellats i una temperatura de fins a 20 ºC a les hores centrals del dia han deixat aquest divendres la platja del Somorrostro plena de turistes i locals a la recerca del sol, i alguns, del bany. Aquesta situació ha convertit les visites a la ciutat en quelcom molt plàcid.

Segons el Servei Català de Trànsit, fins a aquest divendres a les tres de la tarda, en la segona fase de l’operació sortida de Setmana Santa, han abandonat l’àrea metropolitana més de 420.000 vehicles. Sense compatibilitzar els que ho van fer en tren o avió, això vol dir que la ciutat és més buida de barcelonins, situació que es constata en barris més residencials com el Poblenou, on el matí de Divendres Sant s’ha vist poca gent. Només la rambla del Poblenou ha tingut l’aparença d’un diumenge: veïns i famílies tot passejant i prenent quelcom a les terrasses dels bars.