L’Acta Atrium Palace té aquesta nit 131 clients, el 100% de las ocupació, distribuïts en la setantena d’habitacions de què disposa l’hotel. A primera hora de la tarda la direcció mirava si calia redirigir-los a tots en altres establiments del grup Acta Hotels, però finalment s’ha descartat fer-ho en 129 casos. En qualsevol cas, la direcció de l’hotel ha ofert a tots els clients poder sopar en un restaurant proper, “per si a algú li podia molestar la olor a fum”. Una operació que, l’endemà divendres es repetirà en el torn dels esmorzars, que en aquest cas, “se serviran a l’hotel Roger de Llúria”.

Les causes de l’incendi s’estan investigant, però segons ha explicat el director de l’hotel Acta Atrium Palace, Jordi Tell, “tot podria fer pensar que es tractaria d’un curtcircuit“. El foc s’ha oroginat a la sauna de l’hotel, ubicada al soterrani, el que ha dificultat les tasques d’extinció perquè “arribar-hi ha estat laberíntic“, segons ha reconegut el cap de Guàrdia dels Bombers de Barcelonha, Esteban Angelats. Hi han treballat 9 dotacions del cos d’extinció d’incendis, a banda de la Guàrdia Urbana, que tallat provisionalment al trànsit del carril de banda mar d’aquest tram de la Gran Via, així com de la vorera i el carril bici, per facilitar la feina dels bombers.

Un dels efectes colaterals de la interrupció del trànsit en aquest punt, ha estat per a un ciclista. A resultes del tall de la vorera i del carril bici, ha transitat per la calçada de la Gran Via. En arribar a la façana de l’hotel, i veure el desplegament dels bombers, s’ha deixat endur per la curiuositat i ha acabat caient a terra. Ràpidament, la Guàrdia Urbana ha parat el trànsit de Gran Via per a què els bombers l’atenguessin per ferides lleus derivades de la caiguda.