El plenari del districte de les Corts ha aprovat informar favorablement de la proposta de la Ponència del Nomenclàtor de canviar la denominació actual del carrer del Tinent Coronel Valenzuela pel de John M. Keynes. Barcelona honorarà l’economista britànic per la contribució a l’economia teòrica i ho fa aprofitant la seva proximitat amb la facultat de la UB.

La denominació de Tinent Coronel Valenzuela es va aprovar el 1928, durant la dictadura de Miguel Primo de Rivera. Valenzuela va ser un tinent coronel d’infanteria de la legió espanyola, considerat heroi de guerra que va morir el 1923 al Marroc. Està enterrat a la basílica del Pilar de Saragossa.

Homenatge a una de les pioneres de la medicina catalana

El districte també va aprovar posar el nom de la metgessa manresana Ignàsia Salvans a l’espai enjardinat situat a la Gran Via de Carles III, entre els carrers de Josep Irla i d’Antoni Alberdi. Salvans va ser una de les primeres dones formades a la Facultat de Medicina de Barcelona abans de la Guerra Civil i va destacar en el camps de la ginecologia i la farmàcia.