MIQUEL CATASÚS responsable d'Urbanisme de l'AV Clot - Camp de l'Arpa "No teníem gaire esperances que pogués ser veritat, però ho valorem positivament. Les coses com siguin, igual que a vegades critiquem que, per exemple, hi hagi dubtes a l'hora de complir alguna cosa de Glòries, el tema del túnel per exemple, que s'ha de complir perquè està consensuat i acordat, també som agraïts i volem també valorar molt positivament i agrair l'esforç que s'ha fet en aquest cas que no es faci aquest hotel. I també agraïm l'esforç que s'està fent perquè hi hagi un PEUAT, un Pla urbanístic d'allotjaments turístics, que sigui restrictiu amb el tema del turisme, que no es pot disparar, com a mínim les zones com els nostres barris, que ja està una mica disparat."

La notícia els ha agafat desprevinguts perquè, com reconeix el responsable d’Urbanisme de l’associació, Miquel Catasús, “ho havíem demanat moltes vegades i ja havíem perdut l’esperança” perquè l’hotel ja havia aconseguit la llicència municipal. Les poques facilitats que l’Ajuntament ha posat en la resta de la tramitació ha fet desistir els promotors del projecte. Per això, els representants del barri valoren “l’esforç” del govern municipal. Catasús argumenta que “un hotel de més de 700 places, afegint-se als que ja hi ha, era fer Glòries molt turística i nosaltres volem que sigui per a la ciutat i per als veïns”.

El representant veïnal, però, demana que el cas de l’hotel de la Torre Agbar serveixi d’exemple i el Pla urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), que estan negociant els grup municipals també “sigui restrictiu amb el desenvolupament del turisme”, en especial, diu, en barris “com els nostres en què ja està una mica disparat”.