La Rosa és una de les 25 dones que viuen a la casa de convalescència de Llar de Pau. Són dones en situació o risc d'exclusió social i sense un lloc habitable. Hi treballen una quinzena de professionals que les ajuden a recuperar els hàbits. ROSA JABAYOES, resident “No sé com explicar-ho, perquè m'emociono. L'habitació, neteja, et serveixen l'esmorzar. BELÉN MATEO, educadora “Intentem que elles tinguin des de l'habitació recollida, que estiguin netes, de treballar la higiene, i poder-los-hi donar petites tasques perquè elles puguin tenir il·lusió per una cosa nova o incorporar-se un altre cop a aquests hàbits que ja havien perdut”. Fa 25 anys que les Filles de la Caritat van obrir aquesta casa. En aquell moment l'objectiu era ajudar les dones amb VIH. Ara però els perfils de dona que s'atenen són uns altres. MARIBEL MUÑOZ, directora tècnica “La casa ha anat evolucionant, depenent de les necessitats que han anat sorgint. S'estan atenent forces situacions de malalties mentals i trastorns de personalitat”. Fins a una setantena de voluntaris passen cada any per la casa. Ajuden amb diferents tasques, com per exemple amb tallers que distreuen les dones dels problemes.

Actualment moltes de les 25 dones que resideixen a la casa de convalescència a Vallcarca tenen malalties mentals i problemes de conducta. L’objectiu de la seva estada a la casa de convalescència és promoure’n l’autonomia i inclusió, per això només s’hi estan fins que poden anar a viure soles. Depenent dels casos i situacions, les estades, que són limitades, poden variar entre mesos o anys.
16 professionals, entre els quals hi ha educadores i infermeres, s’encarreguen d’atendre-les de manera propera, tant des del vessant sanitari com des del social. Un dels problemes que tenen la majoria d’usuàries és que han perdut tots els hàbits. Per això, un dels principals objectius és ajudar-les a recuperar-los.
També organitzen activitats dirigides a dotar-les de coneixements i capacitats, com per exemple cursos d’alfabetització. A més, es fan diversos tallers, per exemple, de taitxí i d’elaboració de mandales, ja que un altra de les mesures que les ajuda és distreure’s dels problemes. Alguns d’aquests tallers van a càrrec de voluntaris. En total, cada any, una setantena de persones s’apropen voluntàriament a Llar de Pau per ajudar aquestes dones, ja sigui donant-los conversa i companyia, organitzant tallers, atenent el telèfon o acompanyant-les al metge. A més de la casa de convalescència per a dones, les Filles de la Caritat també disposen d’un centre de dia i un pis pont per a famílies en situació de desprotecció.