XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Crec que les apostes cooperatives sempre són bones, perquè generen treball, ocupació i, a més, és una bona fórmula de ser solidaris amb els altres. El que jo lamento és que no ho hàgim fet en 30 anys, i que es despertin ara. Però bé, ja ens posem les piles i treballarem perquè vagi bé això."

Aquest diumenge s’han entregat els Premis Sant Martí. L’Ateneu Popular La Flor de Maig ha rebut el guardó de la modalitat col·lectiva per oferir als veïns alternatives culturals, socials, artístiques i esportives. L’ateneu va haver de tancar el mes de juny perquè l’Ajuntament va deixar de pagar el lloguer. Ja des de llavors van començar a sentir-se veus perquè el consistori comprés l’edifici i el convertís en un equipament. El 20 d’octubre, 200 veïns van entrar a l’Ateneu Popular La Flor de Maig per recuperar-lo com a centre social. Cinc dies després, l’Ajuntament va iniciar els tràmits per canviar la qualificació de l’edifici.

Xavier Trias, que ha presidit l’acte, reconeix que des de l’Ajuntament no es poden posicionar a favor de l’ocupació de l’ateneu. Tot i això, espera que amb les negociacions que s’han obert perquè l’espai es requalifiqui com a equipament s’arribi a un acord.

El pare Salvador Torres i Romeu, Xavier Mariscal, Joan Picornell, Radio Ateneu del Clot i Forn Elías també han estat guardonats amb aquests premis.