Òscar Alpuente va perdre un ull per l’impacte d’una bala de goma el maig del 2009. Després de gairebé vuit anys, el cas arriba a judici a l’Audiència Provincial de Barcelona. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Alpuente celebra haver aconseguit portar el cas a la justícia, però lamenta que molts d’altres s’hagin quedat pel camí.

Òscar Alpuente denuncia que des del 2009 hi ha hagut set persones amb lesions als ulls a causa de l’impacte de projectils dels Mossos d’Esquadra, però que només ell i Ester Quintana han aconseguit arribar a judici. I reclama que també es reconeguin la resta de casos.

Es mostra optimista respecte al judici: “Entenc que m’han de donar la raó. Tenim les proves mèdiques, tenim un vídeo, tenim testimonis. Crec que els Mossos només es podran emparar que va ser un acte fortuït”.

Pel que fa a la prohibició de les bales de goma per part del Parlament, és taxatiu: “Per mantenir l’Espadaler van treure les pilotes de goma. però van introduir les de ‘foam’, els gasos lacrimògens, els canons de so… En treuen un i en posen quatre. No em serveix”, conclou.

Recupera l’entrevista sencera aquí: