Prop de mig milió d’usuaris accedeixen cada any a les consultes externes de l’Hospital Clínic. A aquest flux de pacients cal sumar-hi tot el personal que hi treballa i les visites als malalts ingressats. Entre vianants, vehicles privats i taxis, els entorns del centre hospitalari estan molt concorreguts.  Per als veïns de l’Esquerra de l’Eixample, s’ha d’intentar que l’accés pel carrer de Villarroel sigui més sostenible i més segur, ja que actualment la situació és de perill, assegura el president de l’associació de veïns Toni Colomina.

La reforma més important que planteja el districte és eixamplar l’accés principal de l’hospital. La cruïlla de Villarroel amb Rosselló esdevindrà una plaça amb jardineres, zones d’estada i molts menys vehicles, ja que es limitarà el pas de vehicles en el tram de Rosselló entre Comte d’Urgell i Villarroel. Només podran circular vehicles d’emergències,  serveis, veïns i motos. Totes les voreres conservaran l’amplada actual de cinc metres, però es renovarà el panot i la senyalització dels guals.

Els usuaris valoren que es pensi en la seguretat dels vianants i que es redueixi la presència de vehicles, com afirma la Maria Rosa Arqués.

El quiosc que hi ha a la sortida de l’estació del metro d’Hospital Clínic també es desplaçarà, tot i que els qui el regenten no han rebut cap notificació. Aquesta pacificació podria estar enllestida a finals d’any o principis del vinent.