El Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, al barri del Raval, està de celebració. Aquest any fan 25 en funcionament i l’equipament ho ha celebrat de diferents maneres. Una ha estat la rua de Carnaval del Raval, en què els usuaris del casal anaven disfressats de pastís. Del quart de segle del casal també en són mostra les parets de l’equipament. Un recull de fotografies exposa alguns dels esdeveniments que han tingut lloc en aquests 25 anys.

Aquest casal, segons explica la Natàlia Buira, directora de l’equipament, “s’ha convertit en una mena de club social. Aquí es fan moltes activitats i el centre no tanca cap dia de l’any.” Tot i que l’oferta d’activitats és similar a la de la resta de centres d’aquestes característiques de la ciutat hi ha una que els fa singulars, el bollywood.

Més usuàries que usuaris

Actualment hi ha uns 900 usuaris al casal, dels quals un 65 % són dones. Aquest percentatge, segons la Natàlia “reflecteix bé la tendència d’ús d’aquests centres. Les dones són molt més actives i participatives i els homes acostumen a decantar-se més per altres ofertes.” L’estadística però, segons les mateixes fonts, també mostra que cada dia més homes s’acosten a aquests equipaments.