Gaudir d'una setmana de vacances sempre ve de gust. Però tenir els fills a casa, pot suposar un problema per a les famílies que treballen. Conscients d'això l'Ajuntament prepara un seguit d'activitats per harmonitzar la vida laboral i familiar durant aquestes vacances d'hivern. L'oferta és àmplia: des dels casals d'hivern, els campus esportius, passant pels patis oberts de les escoles, les vistes als museus de la ciutat o el zoo. L'ajuntament vol que part d'aquestes activitats les organitzin les mateixes associacions de pares i mares. Per aquest motiu els oferiran suport mitjançant les xarxes del temps de barri i les ajudes econòmiques del Consorci d'Educació de Barcelona. L'objectiu és que les activitats lúdiques, cobreixin la totalitat de la jornada laboral dels pares, per evitar que la setmana blanca es converteixi en un mal de cap. Moltes d'elles, però, tindràn un cost. Per aquests casos, l'Ajuntament crearà una nova modalitat de beques per assegurar l'accés de les famílies a tota l'oferta.

La regidora de Benestar i Cohesió Territorial, Imma Moraleda, ha anunciat que l’Ajuntament complementarà l’oferta de recursos pròpia, de les associacions de pares i mares i d’iniciativa privada, “amb recursos econòmics extraordinaris, per donar suport a aquelles famílies amb majors dificultats econòmiques“.

Les beques s’atorgaran seguint els mateixos criteris que en la campanya d’estiu, permetran que “cap nen ni nena de cap barri de la ciutat es quedi sense poder utilitzar un recurs o una activitat econòmica per no poder fer front al pagament”. A més, la regidora ha afegit que el Consell d’Educació de Barcelona està preparant una altre ajut per a aquesta Setmana Blanca que consisteix en un suport a les associacions de pares i mares a la qual es destinaran uns 80.000 euros.

El decàleg d’activitats lúdiques n’inclourà d’esportives, pedagògiques, patis oberts, activitats als museus i al zoo. També s’oferiran abonaments i descomptes familiars en diversos serveis turístics, amb el lema “Al març viu la ciutat”.