El segle XXI arribarà al barri del Camp d'en Grassot a partir del 2 de novembre. Aquest és el dia fixat per començar les obres de soterrament de les línies aèries de llum i telèfon. Per això avui els operaris han senyalitzat els carrers on es començarà la transfomació. NELI "Es un poquito peligroso tenerlo arriba porque tienes miedo de que caiga o algo así. Mejor que están por abajo para que nadie sufra y es un poquito más moderno". MARIA DOLORS BALANYÀ "Bastant degradat, una mica bastant perquè com fan obres a les cases, mira com ho han deixat". Aquesta situació fa molts anys que dura i ja ha causat més d'un ensurt. TONI ANDRÉS "Va haver-hi un accident i va quedar el pal tocat. Són vehicles amples de capacitat i, vulguis o no, molts cops es pugen a la vorera i vulguis o no, tenen toques amb aquests pals i es mouen els cables i hi ha perill de veritat". Les obres coincidiaran amb l'ampliació de les voreres que s'està fent al barri. Uns treballs que, quan comencin, limitaran l'aparcament a la zona. JOSEP MARIA MARCET " Ja és prou difícil. Clar això són maldecaps pels veïns i pels que han d'aparcar." Amb aquesta reforma s'aconseguirà soterrar el 90% de les línies del barri i tindrà un cost del 400 MIL euros.

El soterrament de les línies s’emmarca en les obres de millora integral del triangle comprès entre la Travessera de Gràcia, el carrer de Pi Maragall i Sardenya. Així s’aprofita les obres de les voreres per soterrar les línies elèctriques i telefòniques. Algunes d’aquestes obres ja són a punt d’acabar, com les que afecten al carrer del Pare Laínez.

Les obres comencen al novembre i tenen una durada prevista de tres mesos i un cost de 400.000 euros. Amb aquests treballs, el barri aconseguirà soterrar un 90% de les línies.