El dilluns 16 de gener l’Ajuntament va activar l’operació Fred en fase d’alerta 2 en previsió a la baixada de temperatures. L’operació ha estat activa fins aquest dissabte a les vuit del matí. Durant aquests cinc dies s’han reforçat els equips d’emergència del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUES) que ofereixen allotjament als sensesostre. En total, han arribat a acollir fins a 444 persones.

Aquest dispositiu ha disposat diàriament de nou vehicles i 30 persones, entre professionals i voluntaris, que s’han repartit en sis equips per recórrer la ciutat, detectar persones que dormen al carrer i oferir-los allotjament.

Durant l’operatiu l’Ajuntament ha obert el Centre d’Estades Breus del CUESB, amb 108 places.  També s’han habilitat els 74 llits del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències que va obrir l’1 de desembre passat i que es podran utilitzar fins al mes del març. A aquestes places s’hi sumen les 2.000 places d’allotjament diàries que disposa l’Ajuntament i la Xarxa d’Atenció a persones sense llar.