Han passat gairebé cinc anys des que el Tribunal Suprem els va condemnar per corrupció. El que va ser un dels jutges estrella de Catalunya, Lluís Pascual Estevill, s’asseia a la banqueta dels acusats al costat de qui havia estat amic seu, l’advocat Joan Piqué Vidal. Tots dos es van donar l’esquena durant tot el judici. Al final, se’ls va condemnar per extorsionar empresaris i banquers. L’exmagistrat els amençava d’enviar-los a presó i, a l’últim moment, apareixia Piqué Vidal. Ell s’oferia per moure els seus contactes i així aconseguir que el jutge canviés d’opinió.

Finalment, el 2006 tots dos van entrar a la presó. Tres anys després, Piqué Vidal ja és al carrer. La junta de tractament penitenciari ha valorat molt positivament la seva conducta dins del centre i considera que ja està rehabilitat. Això sí, si torna a delinquir se li revocarà la llibertat condicional.

Pel que fa a Pascual Estevill, ell només ha d’anar a dormir a la presó Model i, per tant, pot fer vida normal durant el dia. Aquesta decisió arriba després que l’exmagistrat hagi complert tres dels nou anys de presó als que se l’havia condemnat. Anteriorment, un altre tribunal ja l’havia enviat a la presó per altres delictes de prevaricació i frau fiscal.