MARIA ASSUMPCIÓ VILÀ, síndica de Barcelona "El Bicing nosaltres sabíem i ja ens constava que ja tenia una assegurança, és que hauria estat molt fort, això és com si el bus i el metro no tinguessin una assegurança de passatgers, que l'han tingut tota la vida. Aleshores nosaltres vam manifestar la necessitat que l'Ajuntament recomanés i incentivés les persones que particularment tenien una bicicleta que es fessin una assegurança."

L’Ajuntament ha creat l’assegurança per als ciclistes explicant que ho fa a partir de les recomanacions de la síndica. Maria Assumpció Vilà assegura que el consistori ha “malinterpretat” les seves paraules, ja que l’assegurança “ja existia”. Vilà ha puntualitzat que durant la presentació del seu informe havia reclamat una assegurança per als ciclistes que no estaven coberts pel Bicing ni pels clubs de ciclistes, una mesura que segueix reclamant que s’apliqui.

En relació amb el Zoo, la síndica considera que les  pujades “no estan justificades“, i ha considerat que les tarifes haurien d’haver-se congelat. La síndica ha avalat l’exempció del pagament per la recollida de residus comercials als professionals autònoms que treballin a casa seva i en una superfície d’activitat de fins a 25 metres quadrats, ja que la sindicatura ho havia reclamat.

Molesta amb Participació Ciutadana

La síndica també s’ha mostrat molesta per no haver estat convidada als consells de ciutat d’aquest mandat, i així ho ha fet saber al comissionat, Carles Agustí. Tot i no ser-ne membre, la síndica sempre ha estat convidada a les sessions, i ha dit que ella primer hi acudia com a membre en representació de la Federació Catalana de Voluntariat Social i després va ser convidada com a síndica.