L’octubre del 2013 es crea la zona monumental del Parc Güell. Un espai on es troben per exemple, el drac de Gaudí i on es concentren part de les peces declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ara la zona és de pagament per als turistes i els veïns que ho vulguin poden treure’s una targeta per poder entrar-hi gratuïtament. Alguns es queixen que dins no els deixen menjar un entrepà o jugar a pilota, fet que treu part de l’essència de parc públic que el recinte hauria de mantenir.

Prohibit menjar

Efectivament dins de la zona monumental el personal de seguretat no deixa que els visitants puguin menjar un entrepà. Diuen que si tothom ho fes la zona tindria problemes d’higiene i aniria en contra de l’objectiu que persegueix l’eix monumental, preservar el patrimoni de Gaudí. Alguns dels veïns de la Plataforma Defensem el Park Güell diuen que aquestes prohibicions no fan més que arraconar el veí que l’únic que vol és gaudir del parc amb total llibertat, com ara fa tres anys. També denuncien que tot plegat està orientat al turista i que la privatització de l’espai s’ha acabat imposant. Demanen també, tal com es va apuntar en algunes informacions, que la zona monumental es torni a obrir al gran públic.

El rosari de Gaudí

La plataforma també denuncia la desaparició d’algunes de les esferes del camí del rosari de Gaudí. Diuen que al novembre del 2012 es van fer unes obres i que 16 de les esferes originals es van trencar i no es van tornar a restituir. Ara diuen que de les 150 només en queden 134. Des de Patrimoni de l’Ajuntament ho neguen i diuen que totes es van tornar a posar al seu lloc. Els veïns apunten que a l’entrada del Parc Güell des de la carretera del Carmel, a la zona on hi havia les esferes, ara hi han posat unes palmeres.