Són els representants de més de 40 plataformes d'afectats per la hipoteca d'arreu d'Espanya. Aquesta tarda s'han reunit a Barcelona per parlar sobre les accions que volen emprendre en un futur. Creuen que, tot i que el govern va aprovar al novembre una llei per frenar els desnonaments, el problema no s'ha resolt. Per això s'han proposat continuar recollint signatures per impulsar la ILP que tenen en marxa. En necessiten mig milió i de moment ja en porten 750.000. I la previsió és arribar al milió de firmes a finals de gener. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "La iniciativa legislativa popular no es negociable, no és una cosa que estiguem disposats a negociar. Són demandes de mínims a què el 90% de la ciutadania dóna suport i que, per tant, el poder polític està obligat a executar i, per tant, farem tot el que sigui necessari per fer que aquestes mesures, de les quals depèn la vida de moltes persones, es portin a la pràctica tant aviat com sigui possible." Demanen que s'aturin els desnonaments, que es reguli la dació en pagament amb efectes retroactius i que s'ofereixin els pisos buits per a lloguers socials. MARIA CRISTINA ESCRIBANO, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Madrid "Mientras todos los ciudadanos, con nuestros impuestos, estamos sacando adelante esa deuda bancaria que no hemos creado, nos dejan en la calle y nos suben los impuestos. La ciudadanía tiene que ser consciente de que afectados por la hipoteca somos todos." De moment han decidit fer una campanya de protesta que començarà el proper el 16 de febrer, quan faran una manifestació a diferents ciutats espanyoles.

Les mesures que proposa la PAH i que, estan incloses a la ILP, són tres: que s’aturin els desnonaments, que es reguli la dació en pagament amb efectes retroactius i que s’ofereixin els pisos buits per a lloguers socials. Tot per solucionar una problemàtica social que cada vegada els preocupa més.

Aquest diumenge, 100 representants d’una quarantena de plataformes d’afectats per la hipoteca d’arreu d’Espanya s’han reunit a Barcelona per concretar les accions que volen emprendre en un futur. A banda d’entregar les signatures de la ILP el proper 24 de gener, volen impulsar una campanya de protesta que començaran amb una manifestació que faran el dia 16 de febrer de manera coordinada a diferents ciutats espanyoles.