El govern català demana la suspensió cautelar de la resolució de l’OARCC, un òrgan que depèn de la mateixa Generalitat, que va determinar la nul·litat de l’adjudicació de la gestió d’Aigües Ter Llobregat a la companyia Acciona, per considerar que l’oferta guanyadora incomplia els terminis fixats en el concurs.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat considera que l’adjudicació d’ATLL va ser correcta i que l’oferta guanyadora “complia escrupolosament” amb el plec de condicions. Per la Generalitat, tant Aigües de Barcelona com Acciona complien amb el requisit de fer en 10 anys obres de millora per un valor de 139 milions d’euros.

Acciona gestiona Aigües Ter Llobregat des de principi d’any, després de pagar 298,6 milions d’euros a la Generalitat. La concessió d’ATLL permetrà ingressar al govern 700 milions d’euros més en els 50 anys que dura el contracte. L’elecció d’Acciona va generar polèmica entre les entitats veïnals, que consideren que l’adjudicació encarirà el preu final de l’aigua.