N'exigeixen detalls. Més enllà de l'autòpsia, des de SOS Racisme demanen una investigació exhaustiva. Una crida a què també se suma Iniciativa per Catalunya. La portaveu del partit, Laia Ortiz, ha anunciat que demanaran al ministre d'interior que comparegui al Congrés. La petició, però, vol anar més enllà del cas concret. LAIA ORTIZ, portaveu d'ICV- EUiA "Nosaltres, en reiterades ocasions, hem presentat iniciatives al Congrés dels Diputats i ho tornarem a fer, pel tancament dels CIEs. I si no és així, com a mínim, que es millorin les condicions en les que estan les persones internades." Un altre cop, Iniciativa coincideix amb SOS Racisme. Totes dues organitzacions consideren que aquests centres estan fora de la legalitat perquè vulneren la llibertat de les persones. Diuen, a més, que les condicions en què viuen no són acceptables i exigeixen poder tornar a visitar els centres per fer-ne seguiment i determinar-ne les mancances. JOSE PEÑÍN, portaveu de SOS Racisme "Les condicions de vida són molt pitjors que a una presó. No hi ha ni l'estructura, ni les activitats, ni les atencions que hi ha en un centre penitenciari i, per tant, la situació allà és molt més tensa." Per protestar contra aquesta situació i exigir el tancament de tots aquests centres, s'ha convocat per demà a les set de la tarda una manifestació al davant de les instal·lacions de la Zona Franca.

La versió de les associacions és lleugerament diferent de la de la policia. Asseguren que dos interns van explicar als seus advocats que quan els vigilants del centre van avisar als serveis d’emergència ja feia estona que demanaven un metge. Davant d’això, l’organització “Papeles para todos ja ha anunciat que estudiarà si presenta una denúncia, mentre que “SOS Racisme” ha reclamat una investigació exhaustiva i el tancament de tots els centres com aquest que hi ha a l’Estat. Iniciativa, a més, ha dit que demanarà al ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, que comparegui al Congrés per donar explicacions.

El cas torna a posar damunt la taula les condicions en què els estrangers viuen en els 8 centres d’internament que hi ha l’Estat, que tenen capacitat per a 2.500 persones. Per exigir-ne el tancament, s’ha convocat per aquest diumenge una manifestació a les 7 de la tarda al davant del centre de la Zona Franca.