El Centre Comercial Maremagnum és l'únic que ha pogut obrir avui, tot i ser festiu. El dia oficial per donar el tret de sortida a les rebaixes, però, serà demà dissabte. Els comerciants valoren positivament el fet que es comenci en cap de setmana, ja que són dies en què s'atrau molta gent. Tot i això hi ha qui no ha pogut esperar a demà. ESTER CONEJO "Ayer vine ya a mirar. Pero hoy quería ser la primera para comprar lo que quiero de rebajas." LAURA FERNÁNDEZ "La roba de rebaixes no és tan maca, sol ser millor la de la nova col·lecció. Per això vinc la primera, per agafar el millor." MANUELA BARRIOS "Tot i que no hi ha hagut gaire gent aquest any de compres, ara aquests dies es compra més tranquil. Però la crisi sí que s'ha notat." Durant aquesta nit i el dia d'avui les botigues acaben de fer els últims preparatius de les rebaixes a corre-cuita i amb les millors ofertes possibles. ALICIA MARQUESES, dependenta "Ahora tenemos mucho trabajo porque tenemos que prepararlo todo. Etiquetarlo todo al 30% y luego ya van bajando los precios." La Confederació de Comerç de Catalunya preveu que la despesa mitjana per persona serà d'uns 100 euros, una xifra molt similar a la de la resta de l'estat. Amb això s'espera igualar el volum de vendes de l'any passat, tenint en compte que les rebaixes d'hivern suposen el 20% de la facturació de tot l'any. NÚRIA PUJADAS "Les rebaixes començaran amb uns descomptes d'entre el 40 i el 50% de mitjana, per donar sortida a tot l'estoc de la campanya de Nadal, més fluixa que la d'altres anys. Us ho ha explicat des del Maremagnum, Núria Pujadas."

El fet que les rebaixes comencin en cap de setmana és un punt positiu pels comerciants. Asseguren que el dissabte és un dia tradicionalment comercial, i el diumenge, és un bon dia per passejar i comprar. Tot i així els descomptes hauran de ser molt potents per atraure el públic, perquè les vendes no han estat precisament bones durant la campanya de Nadal. A més, gairebé la totalitat de les rebaixes d’hivern representen el 20% de la facturació anual dels comerços.

La Confederació de Comerç de Catalunya pretén igualar el volum de vendes registrat l’any passat, valorat en uns 900 milions d’euros. Per aconseguir-ho començaran amb uns descomptes de fins al 50%, que poden arribar fins i tot al 70 i 80% d’aquí a uns dies en el tèxtil, el que ven més en les rebaixes d’hivern. Altres articles que poden tenir molta demanda són productes electrònics i esportius.

Els comerciants preveuen una mitjana d’uns 100 euros de despesa per persona, una xifra molt similar a la de la resta de l’estat.