L’arribada de la primavera s’ha notat especialment durant l’última setmana, que ha estat quan ens ha arribat una massa més càlida d’aire que ha facilitat l’ascens dels termòmetres. Malgrat això, el mar té unes inèrcies diferents a les atmosfèriques i les temperatures marítimes encara es troben fredes, concretament, entorn dels 14 graus centígrads a la costa barcelonina.


Les temperatures de les capes altes de l’atmosfera, al llarg d’aquest dies, es troben entre els 13 i els 15 graus centígrads, però a nivell de superfície ja s’assoleixen temperatures superiors als 20 graus. Aquestes diferències tèrmiques faciliten la formació d’algunes boires matinals, així com l’entrada de la marinada. Gràcies a això els barris marítims han enregistrat temperatures d’entre tres i quatre graus més baixes que les dels barris del centre i nord de Barcelona.

Aquest dilluns, cap al migdia, els termòmetres de la estació meteorològica de BTV, a Sant Martí, marcaven 18 graus centígrads, mentre que altres situats als barris de Sant Andreu, Sants o Sarrià ja superaven els 20 graus centígrads.