A primera hora del matí els Mossos s'han desplegat al voltant de l'antiga sucursal. Des de dimecres s'havia convertit en un centre social vinculat al 15-M. El propietari, però, ho va denunciar poques hores més tard i per tant, la policia ha pogut actuar per la via exprés, sense ordre judicial. Quan la policia ha entrat dins del local, hi havia una desena de joves. Tots ells han estat identificats i se'ls ha imputat un delicte d'usurpació de béns immobles. També hi ha hagut moviment a les portes d'un altre dels edificis ocupats pels "indigants", el de la plaça del Duc de Medinaceli. Ahir, un centenar de persones hi van entrar a dins. L'administrador de la finca va donar avís immediatament a la policia i els va alertar, a més, que el bloc està en molt mal estat. Per això, els bombers s'hi han presentat aquest matí per inspeccionar-lo. Després de llargues negociacions, els joves els hi han deixat entrar. L'informe, però, sembla que es concloent i assenyala que l'edifici podria tenir problemes estructurals i no s'hi pot viure a dins. De moment, però, no s'ha pres cap decisió. L'última paraula, la tindrà un jutge. En les properes hores el moviment 15-M té previst ocupar més finques perquè hi puguin viure famílies desnonades. Per evitar-ho, la Guàrdia Urbana s'ha desplegat en alguns dels edificis que estan buits a la ciutat. És el cas de l'antiga seu de l'ONCE, al carrer de Calàbria. PABLO RUIZ "L'edifici està abandonat des de 2007. Són més de 11.000 metres quadrats que en teoria han de servir per construir equipaments. L'Ajuntament, però, encara no té clar què hi farà." Ja ahir a la nit, els veïns van veure molta llum dins del complex d'oficines. Aquest matí, tots els fluorescents continuaven encesos per donar la impressió que hi ha moviment dins l'edifici.

El propietari de la finca ha adjuntat un informe d’un arquitecte tècnic en què posa de manifest que l’edifici està en molt mal estat. Els bombers també n’han fet una revisió que no és tan taxativa. Afirma que “les deficiències detectades podrien suposar la no-habitabilitat de l’edifici”. Ara la decissió està en mans del jutge de guàrdia, que és qui haurà de dir si s’ha de desallotjar l’edifici immediatament o si deriva el cas a la via civil (el procediment que se segueix habitualment en els casos d’ocupació). Els Mossos també li han entregat l’atestat policial en què s’explica com va anar l’ocupació d’ahir a la nit.

Els bombers s’han presentat a l’edifici cap a les onze del matí. Després de llargues negociacions, els joves que hi viuen a dins els han deixat entrar. Dues patrulles dels Mossos d’Esquadra ho han estat seguint tot des de la plaça i no hi han deixat entrar ningú fins que han marxat els bombers.

El moviment del 15-M ha anunciat per avui una desena d’ocupacions més. Per intentar evitar-ho, agents de la Guàrdia Urbana s’han desplegat per diversos edificis abandonats de la ciutat. És el cas l’antiga seu de l’ONCE a Catalunya. Des d’ahir a la nit els llums del complex d’oficines estan encesos per donar la impressió que hi ha gent a dins. La finca està buida des de 2007. De moment, el patrullatge es mantindrà durant els propers dies.