En la querella, la Fiscalia de Barcelona acusa l’advocat de defraudar gairebé 4 milions d’euros a Hisenda en els impostos de societats, patrimoni, IRPF i IVA a través d’un entramat d’empreses sense activitat real. La denúncia es basa en un informe de l’Agència Tributària que va detectar indicis de frau en els exercicis fiscals corresponents als anys 2006, 2007 i 2008 de l’advocat i expert en assessoria fiscal.

El querellat, manté la fiscalia, va incloure com a despeses vinculades a una activitat empresarial les generades pels seus habitatges, vaixell d’esbarjo, mobiliari, personal de servei, viatges i altres dispendis domèstics, que d’aquesta forma van ser deduïts en la comptabilitat de la societat, amb el corresponent frau fiscal i evitant tributar el seu propi IRPF. Paral·lelament, l’imputat “va disposar mitjançant una trama de societats evitar la tributació per l’impost sobre el patrimoni”, operacions de les quals presumptament va sortir beneficiada la seva exdona. La fiscalia situa en l’epicentre de la suposada trama de frau fiscal l’empresa EMESA S.L, que pertanyia al querellat “a través d’una doble superposició de societats” que, segons el parer del ministeri públic, mai no van realitzar cap activitat econòmica.

Per eludir la tributació de diferents impostos, Cuatrecasas va simular presumptament contractes d’arrendament dels béns del seu ús situant-los en el patrimoni d’EMESA per després fingir que eren llogats per ell a la citada societat. D’aquesta forma, afegeix la fiscalia, el querellat va aparentar subscriure contractes d’arrendament prèviament adquirits per EMESA que destinava al seu ús exclusiu personal: ell i la seva família, per exemple, van gaudir en qualitat de llogaters de l’habitatge de Barcelona que va constituir la seva llar familiar.

Segons la querella, Cuatrecasas va subscriure contractes d’arrendament ficticis per les seves dues segones residències, els seus nous automòbils, la seva embarcació d’esbarjo i dos amarratges i l’àtic de passeig de Gràcia de Barcelona que va adquirir després del seu divorci.