Aquest dilluns ha començat el judici a l’Audiència Nacional per a 17 membres dels Latin Kings per una agressió que va tenir lloc a la plaça de Joan Riera, al barri de Verdum, el 15 de maig de 2009. Els dos primers imputats que han passat per davant del jutge han declarat que aquella nit no eren al lloc dels fets. La fiscalia els demana 33 anys de presó i els acusa d’intent d’assassinat, associació il·lícita i robatori amb violència.

Dos dels 17 imputats han defensat que la nit del 15 de maig de 2009 no es trobaven a la plaça de Joan Riera. Un ha argumentat que es va quedar a casa per cuidar la seva germana petita i l’altre ha assegurat que estava treballant en un bar. Han afegit, a més, que quan es van produir els fets cap dels dos no formava part dels Latin Kings. Expliquen que en el passat sí que n’havien estat membres però en van sortir.

S’acusen els inculpats d’anar armats i intentar matar dos joves de 18 i 19 anys que formaven part d’una banda rival, els Trinitaris. Prèviament s’havien trobat a l’estació de metro de Via Júlia.