Joan Guàrdia rector UB
Foto: Universitat de Barcelona

(ACN) Joan Guàrdia ha estat reelegit rector de la Universitat de Barcelona (UB) amb el 65,89% dels vots en les eleccions al Rectorat que han tingut lloc el 4 i 5 de desembre, segons ha informat la institució docent. L’altre candidat, Eugeni Graugés, ha obtingut el 34,11% dels vots. Així doncs, Guàrdia serà al capdavant del govern de la UB els propers sis anys. El rector ha celebrat poder “continuar el projecte iniciat fa tres anys i consolidar-lo”, ha agraït el suport de tots els col·lectius i s’ha compromès a fer una UB “més gran i millor”.

54.877 persones dels diferents col·lectius universitaris estaven convocades a les eleccions. Hi han votat 6.904 electors, que corresponen al 12,58 % del total del cens i 673 paperetes han estat en blanc.

Rector des del desembre del 2020

Joan Guàrdia Olmos, catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia, és rector de la UB des de desembre del 2020. Va entrar a la universitat com a estudiant de la Facultat de Ciències Econòmiques i va compaginar aquests estudis amb els de Psicologia. Expert en estadística i en l’estudi sistemàtic de la conducta humana, ha impartit docència a la Facultat de Psicologia però també a Farmàcia, Economia i Empresa, Geografia i Història, Infermeria, Educació i Biologia.

Ha impartit seminaris i cursos i ha dirigit tesis doctorals en diverses universitats nacionals i internacionals. També ha publicat més d’una trentena de llibres i més de 260 articles científics, i a més ha estat l’investigador principal de nombrosos projectes de recerca.

Guàrdia ha ocupat diversos càrrecs de gestió acadèmica, i actualment és membre de l’Institut de Neurociències de la UB (UBneuro) i de l’Institut de Sistemes Complexos (UBICS), on fa recerca sobre neurociència quantitativa i computacional.