El govern ja ha començat els contactes amb els grups per negociar les ordenances fiscals. Ho ha explicat a BTV l'alcaldessa, que ha dit que en les properes setmanes s'intensificaran. En la proposta de l'executiu hi ha congelar l'IBI i NO apujar l'àrea blava ni el servei de grua. Mesures amb què espera seduir Esquerra, PSC i la CUP, partits als quals ha demanat que s'aïllin del debat electoral per poder arribar a acords. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Barcelona no pot esperar, té urgències i prioritats. I jo a aquests partits els demano responsabilitat, que siguin corresponsables i que realment prioritzin la ciutat de Barcelona, perquè la ciutat de Barcelona no pot esperar que passin contextos electorals per fer totes les polítiques que es necessiten." Unes negociacions que poden derivar en un acord estable de govern. Colau ha deixat la porta oberta a aquest escenari. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "El que hem de voler és un govern estable, el més ampli, plural i estable per a la ciutat perquè, efectivament, les polítiques de ciutat tirin endavant. I, evidentment, interessa tenir estabilitat i, en aquest sentit, nosaltres sempre hem dit, porta oberta." L'alcaldessa ha refredat l'opció de fer una consulta per adherir Barcelona a l'Associació de Municipis per la Independència. Colau reclama un acord majoritari al ple. ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Nosaltres la consulta ens la plantejaríem si hi ha altres grups interessats, i de moment la resta de grups han dit que no hi estan interessats." Colau ha dit que treballarà perquè es pugui fer un referèndum vinculant a Catalunya.

L’alcaldessa, Ada Colau,  ha fet una crida a la responsabilitat dels partits amb representació a l’Ajuntament -especialment els partits amb qui ha arribat a més acords, és a dir, PSC, ERC i CUP- perquè prioritzin els interessos de la ciutat per sobre dels “contextos electorals” perquè “Barcelona té urgències que no poden esperar per fer totes les polítiques que es necessiten”. En aquest sentit, ha tornat a obrir la porta que entrin al govern municipal perquè “interessa tenir estabilitat”.

Colau  també ha assegurat que es pot tornar a plantejar l’adhesió de la ciutat a l’Associació de Municipis per la Independència, però ha alertat que si es vol fer una consulta ciutadana “s’ha d’aprovar en plenari i ha de comptar amb una majoria molt àmplia” i de moment “la resta de grups han dit que no estaven interessats”.  L’alcaldessa ha assegurat que, de tota manera, des de Barcelona es continua defensant que es pugui fer un referèndum vinculant perquè “no podem renunciar a la democràcia”.