Concentració sanitaris i professors plaça de Sant Jaume

Nova jornada de protestes dels sanitaris i el professorat. Unes 300 persones han participat en la manifestació a Barcelona per reclamar uns serveis públics de qualitat, després de la vaga de professionals de la salut i l’ensenyament. Durant la concentració a la plaça de Sant Jaume, els sindicats i col·lectius socials han exigit una millora de les condicions salarials i laborals de tots els treballadors dels dos sectors.

Més recursos per a l’educació

Des de la comunitat educativa insisteixen que no acceptaran imposicions per part de la Conselleria d’Educació: “Continuarem reclamant una major inversió i més recursos per a l’educació“, ha dit la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura. A més, ha insistit que el calendari i la resta de demandes “no tenen cap sobrecost pressupostari, és qüestió de voluntat“.

D’altra banda, el representant de CGT, Pedro Mercader, ha insistit i reivindicat que “els diners públics han d’anar als serveis públics”.

Col·lectius sanitaris se senten exclosos

Des de la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya han criticat que “només s’estan tenint en compte les reclamacions d’un sol col·lectiu” i la representant, Anna Alcalà, ha insistit que les demandes del sector sanitari “no es resolen donant solucions només a una de les parts implicades”. Per aquest motiu, diuen, no permetran “que es deixin de banda la resta de professionals de la sanitat”.

Continuen les negociacions per evitar la vaga de metges

Aquesta concentració arriba l’endemà de la reunió entre el Departament de Salut i el sindicat Metges de Catalunya. En la trobada, les dues parts s’han emplaçat a seguir negociant dilluns amb l’objectiu d’evitar la vaga de metges a Catalunya prevista per als dies 1, 2 i 3 de febrer.