Trapero ha confirmat que el conductor, ara ja identificat, va travessar la zona de la Boqueria i va continuar a peu cap a la Zona Universitària, on a pocs metres del Camp Nou, en un dels aparcaments que utilitzen els estudiants, es va trobar amb el ciutadà Pau Pérez, que estava estacionant el seu vehicle, i “el va apunyalar, el va posar a la part posterior del vehicle i va iniciar la sortida de Barcelona”. La policia situa l’assassinat entre les 18.20 h i les 18.31 h.

Des d’allà, Younes Abouyaaqoub va fugir cap a la sortida de la ciutat per la Diagonal, on va trobar el dispositiu Gàbia activat. En l’escapada, va atropellar una agent de policia i va continuar conduint fins a la zona de Sant Just Desvern, on cap a les 19 h, Trapero detalla que “li perdem la pista”. Fins aquí, la policia considera que va actuar sol. El major dels Mossos ha assegurat que “tenim evidències científiques” que confirmen la relació de l’apunyalament de l’home de Vilafranca -que es considera la víctima número 15- amb l’atropellament de la Rambla.

El major no descarta que l’autor material de l’atemptat hagi pogut creuar “alguna frontera”. Per això, la crida per trobar-lo s’ha ampliat fora de l’estat i s’ha enviat informació i fotografies a les policies altres països. Trapero també ha confirmat que la policia ha trobat indicis que relacionen Abouyaaqoub amb el lloguer de la furgoneta de l’atropellament els dies previs a l’atemptat.

Trapero també ha recalcat que hi ha indicis sòlids que un dels cossos trobats a Alcanar pot pertànyer a l’antic imam de Ripoll. Segons han explicat, fins ara, es pensa que en l’explosió van morir dues persones i una podria ser l’imam. El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha detallat que l’imam va passar quatre anys, entre el 2010 i el 2014, en una presó de Castelló.