A la plaça de Sant Jaume, dos centenars de persones s’han manifestat en contra de la política de preservació de boscos dels governs gallec i el central. Critiquen, per exemple, que s’hagi afavorit la presència d’espècies invasores a la diversitat forestal. També s’ha recordat el cas del ‘Prestige’, amb el qual hi veuen moltes similituds, per exemple amb la desinformació per part de l’Administració. Per aquest motiu, un dels lemes més vistos ha estat, una altra vegada, ‘Nunca mais‘.

 

Segons la Xunta de Galícia, hi ha un centenar de focs actius, dels quals una desena són molt perillosos i afecten nuclis urbans. Els incendis han deixat almenys quatre morts.

Una vegada més, les xarxes socials han estat l’aparador on milers de persones han mostrat el seu suport, en aquest cas per la situació crítica que viu Galícia. Diferents personalitats també han expressat el seu suport, com l’alcaldessa, Ada Colau; el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, o el conseller d’Interior, Joaquim Forn.