La denúncia la va interposar la radiòloga Carmen Pérez, diputada electe per Ciutadans al Parlament. Entén que no hi havia “causes legalment exigibles” que motivessin l’aplicació d’aquest expedient de regulació temporal, que afectava 1.405 treballadors i que finalment no va arribar a dur-se a terme perquè la demanda penal ho va frenar tot. En canvi, segons el Patronat de l’Hospital de Sant Pau, l’ERO es justificava per la decisió del govern català de retallar en 26 milions d’euros les despeses del centre.
Ara, la Secció Segona de l’Audiència de Barcelona estima que l’arxiu de la causa per part del Jutjat d’Instrucció número 3 es va produir “sense realitzar la menor tasca d’investigació”, procediment que titlla d'”incoherent”, i obliga, per tant, a reobrir-la. Determina, a més, que caldrà prendre declaració en qualitat d’imputats al director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Eliseo Oriol, i el cap de Servei de Relacions Laborals, Joan Palet. La denunciant ha assegurat a diversos mitjans que no descarta ampliar la denúncia per tal d’incloure-hi l’actual director de Relacions Laborals, Ramon Bonastre.
Tot i que en la resolució judicial el tribunal no entra en valoracions sobre si la denúncia pot arribar a bon port o no, sí que diu que el sobreseïment és “prematur”, tenint en compte, per exemple, que Sant Pau aplicava hores extraordinàries i va contractar de manera temporal i indefinida personal sanitari aquell mateix any 2011.
Les retallades a l’Hospital de Sant Pau van provocar immediatament mobilitzacions del personal del centre, que van recórrer la mesura i van acampar davant del recinte.