Els hospitals han decidit organitzar-se. A Barcelona, l’Hospital de Sant Pau va iniciar una tancada indefinida en protesta contra les retallades que està aplicant la direcció del centre. Pocs dies després, s’hi han sumat els hospitals de la Vall d’Hebron (amb una tancada de 24 hores al vestíbul) i també el Clínic (on veïns i usuaris es plantegen acampar també de forma indefinida). Durant tot el matí, els centres han organitzat accions per explicar a treballadors i usuaris les conseqüències que estan tenint els ajustos pressupostaris de l’Administració. Durant aquest matí treballadors i usuaris de Sant Pau tenen previst manifestar-se pels carrers del voltant de l’Hospital.

Treballadors, sindicats i entitats socials d’una desena de centres sanitaris catalans protesten així contra les noves retallades que preveuen que s’aplicaran el 2013 en la sanitat pública catalana, que, afirmen, deterioraran les seves condicions laborals i la qualitat assistencial. Els organitzadors i les entitats que rebutgen els ajustos en l’àmbit sanitari han rebut el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, així com d’altres entitats ciutadanes i veïnals.

Entre els hospitals on avui s’han organitzat accions a tot el territori català hi ha l’Hospital Germans Trias i Pujol, de Badalona; el Parc Taulí, de Sabadell; l’Hospital de Granollers; el Joan XXIII, de Tarragona; el Josep Trueta, de Girona i també els hospitals de Terrassa, Martorell i l’Alt Penedès.

Els “iaioflautes” donen suport a la protesta

Coincidint amb les tancades i les accions als hospitals, el col·lectiu dels “iaioflautes” han ocupat la seu del Departament de Salut i han intentat, sense èxit, reunir-se amb el conseller del ram, Boi Ruiz. Finalment, un representant del col·lectiu de jubilats i un altre de l’Hospital Clínic han aconseguit una trobada amb un representant de la conselleria, que no s’ha portat a terme perquè s’ha negat la presència de la premsa a la trobada. A continuació, han marxat del recinte i han decidit anar al Clínic per donar suport als treballadors.