Felip Puig ha comparegut a petició pròpia per “esvair qualsevol dubte sobre el cos” durant l’actuació, polèmica, dels Mossos d’Esquadra el 14-N. El conseller d’Interior en funcions ha reconegut que a la compareixença del 3 de desembre no disposava de la informació suficient i que això va fer que les seves explicacions no fossin prou exhaustives.  El conseller ha dit que en les seves paraules no hi havia voluntat d’ocultació ni mala fe: “No vaig donar cap informació incorrecta, però no vaig donar tota la informació”.

Amb noves dades a la mà, Puig ha detallat l’actuació dels Mossos. Ha reconegut que els efectius van disparar 62 projectils amb llançadores de precisió de 40 mm i van efectuar 640 salves sense càrrega. De les 4526 pilotes que es van lliurar al complex Egara, van retornar totes. “No hi va haver pilotes de goma el dia 14”, ha dit.

“És  impossible per lloc i per hora”

Puig ha mantingut la versió que va donar el dia 3 sobre la lesió d’Ester Quintana, s’ha refermat que per lloc i per hora és impossible que qualsevol dels projectils llançats per la policia li impactés al rostre. Ha assegurat que el 112 va rebre la primera trucada sobre l’accident a les 20.52 h i que per lloc i hora aproximada és impossible que la lesió fos provocada per qualsevol dels projectils.

Interior ha elaborat mapes on s’especifica els trets efectuats pel cos de Mossos d’Esquadra a la zona on era Ester Quintana. Puig diu que dels set projectils disparats a la zona, un es va disparar a la ronda de Sant Pere cantonada amb la plaça de Catalunya, una a la Borsa i cinc al carrer de Casp entre Llúria i Pau Claris. Cap no va ser disparat abans de les 20.52 h.

“De la informació que tenim no se’n pot desprendre que la lesió de la senyora Quintana fos causada per l’acció de la policia”, ha dit el conseller, que ha lamentat la lesió de la veïna de Sant Martí. “Nosaltres som els primers interessats a aclarir el que li ha passat a la senyora Quintana”.

Puig ha acceptat el cessament del comissari de l’Àrea de Recursos Operatius dels Mossos d’Esquadra, Sergi Pla, i ha explicat que va posar el càrrec a disposició del president en funcions, Artur Mas. Una petició que no va ser acceptada.