L’atemptat al centre de Barcelona ha generat una onada de solidaritat. Centenars de persones s’han acostat als hospitals a donar sang, fins al punt que s’ha desbordat el servei. El Banc de Sang ha informat que tenen les reserves cobertes i que, qui ho vulgui, es pot acostar a donar-ne els propers dies. El centenar de ferits per l’atropellament han estat traslladats a diferents centres hospitalaris de la ciutat i l’àrea metropolitana.

La solidaritat ha estat tanta que s’han vist cues de fins a 30 minuts als principals hospitals on es pot donar sang, com el Clínic. Amb la intenció de col·laborar-hi, hi ha hagut persones que s’han acostat a altres hospitals on no es pot donar sang i els han adreçat a altres centres.

Vista l’onada de donacions, s’han omplert les reserves del Banc de Sang i Teixits, que, a través de Twitter, ha comunicat que no necessiten més donants fins als propers dies. Els hospitals també han aprofitat les xarxes socials per agrair la col·laboració de tots els donants que han aportat el seu granet de sorra després de l’atemptat.

Segons ha confirmat Protecció Civil, el centenar de ferits estan sent atesos en diferents hospitals de la ciutat, entre els quals hi ha la Vall d’Hebron, Clínic, del Mar i Sant Pau.


La solidaritat s’estén també al transport i als hotels

Donada la situació, el sector del taxi ha oferit servei gratuït per evacuar les persones que es trobaven al centre en el moment dels fets. A més, s’ha habilitat una parada de taxis gratuïta a la rambla de Catalunya i la Gran Via.

Els hotels també s’han solidaritzat i ofereixen allotjament gratuït per a aquells que ho necessitin. Barcelona Turisme ha posat a disposició dels afectats hotels de l’Eixample.