Alguns testimonis de l’atemptat terrorista a la Rambla han explicat que una furgoneta blanca ha pujat a la calçada, ha accelerat i ha atropellat desenes de persones. Segons un testimoni presencial, la policia ha aturat el vehicle interposant-se en la seva trajectòria. Tan bon punt han arribat els agents a la zona de l’atropellament, els agents han obert un perímetre de seguretat.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han ordenat els centenars de persones que hi havia a la zona que entressin a les botigues. Una compradora que era a El Corte Inglés de la plaça de Catalunya explica que “ha començat a entrar gent escopetejada de por i explicant que hi havia hagut un atemptat”.

L’escena s’ha repetit en altres comerços de la zona. “Ha vingut la policia i ha manat a tothom que entrés a les botigues, que hi havia trets. Per això hem abaixat les cortines del local”, explica un altre testimoni. Els qui han presenciat l’atropellament, i tal com mostren les imatges publicades a les xarxes socials, expliquen escenes de centenars de persones fugint de la zona i corrent espantada.