Vall d'Hebron globus terrestre parc infantil

L’Hospital Vall d’Hebron ha estrenat un parc infantil accessible pensat per als infants amb discapacitats diverses. Es diu Mon Parc, està situat a a l’entrada de les consultes externes de l’hospital infantil, i vol fer més amable l’accés dels infants al recinte. L’atractiu és un globus terraqüi de cinc metres d’altura que permet entrar-hi dins i fer un viatge al centre de la Terra.

El globus posa a prova la imaginació de la canalla i les seves capacitats motores. Segons Marina Martínez, cap de la Unitat d’Atenció Ciutadana de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona, “un dels aspectes que fa aquest parc especial és l’accessibilitat”. Mari Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria Pediàtrica, destaca la importància de tenir un parc al centre: “El joc ajuda a rebaixar l’ansietat, la por i l’estrès i genera emocions positives”.

El centre hospitalari feia temps que es plantejava com es podia humanitzar la plaça grisa que hi havia al davant de consultes externes. Van pensar en un parc infantil i van fer l’encàrrec a l’empresa Monstrum, que l’ha dissenyat. El Mon Parc parla de les cultures del món i està pintat amb els colors del nucli de la Terra. Té dos nivells formats per un entramat de xarxes i peces que permeten als menors fer d’escaladors.

Des de l’hospital destaquen que és una àrea de joc per a totes les edats i per a habilitats diverses. S’hi pot entrar amb cadira de rodes. A dins, hi ha un tambor babel d’acer que es pot tocar amb els dits i les mans i un xilòfon per omplir de música el globus. El parc ha estat finançat pel Servei Català de la Salut i està concebut perquè també en pugui gaudir el veïnat.