L’Àngels Llongueras n’està convençuda: “Si tu creus en la teva normalitat, aconsegueixes que la gent et tracti normal”. Té 45 anys i una gran seguretat en ella mateixa, però el camí per arribar fins aquí no ha estat fàcil. Als set anys li van diagnosticar una malaltia bacteriana provocada per una meningitis que li va deixar cremades molt importants a braços i cames, i que condicionen la seva mobilitat i l’obliguen a passar sovint per la sala d’operacions. “Quan vaig a la platja, durant els primers 20 minuts tothom em mira. Tot i això, al cap d’una estona, ningú es fixa en mi. Soc una més”, explica l’Àngels, que diu que ara ja ha après a actuar amb naturalitat i, per exemple, a vestir-se sense amagar les seqüeles que la malaltia ha deixat en el seu cos.
La de l’Àngels és una de les 13 històries del llibre ‘Lo puedo conseguir. Historias de superación personal’ que acaba de publicar l’empresa on treballa, el Grupo SIFU, un centre especialitzat en la inserció laboral i social de persones amb discapacitat. A partir del gener, el volum es podrà trobar a les llibreries.
La carrera “més emocionant” de l’Isidre Esteve
13 històries de 13 persones que provenen de tots els àmbits, com la música, la dansa o l’esport, com és el cas del pilot Isidre Esteve. La seva és la història més coneguda de totes. L’any 2007, quan era un dels pilots de motos de ral·li més importants del país, va patir un accident que el va deixar en cadira de rodes. Però l’Isidre no va abandonar. Només dos anys més tard va participar en “una de les carreres més emocionants” de la seva vida, el Dakar del 2009. L’experiència li va costar un any i mig d’hospitalització a causa de les llagues que li van sortir després d’estar tantes hores assegut al volant però, això, tampoc no el va aturar. Anys més tard, el 2017 i el 2018, va tornar a competir al Dakar amb l’ajuda d’un coixí intel·ligent.