Aquesta operació s’emmarca amb la lluita contra la captura de peix immadur que porta a terme els agents de la Guàrdia Civil i els serveis d’inspecció de la Direcció General de Pesca. Feia setmanes que hi havia un dispositiu de vigilància i control per aquest vaixell perquè es tenia la sospita que estava realitzant pràctiques pesqueres irregulars. No és la primera vegada que aquesta embarcació es troba en aquesta situació. El mes de maig ja van ser intervingudes 49 caixes de sardines de mida irregular.

Després de la confiscació del peix es va procedir a l’acte de denúncia a l’embarcació. El peix decomissat es va entregar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, que l’utilitzarà com aliment de les espècies que tenen.

Des dels Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil han volgut recordar que la pesca de peixos immadurs està directament relacionada amb la disminució de captures d’espècies pesqueres en el mar Mediterrani. Per això remarquen que són importants les operacions com la d’aquest divendres, que intenten posar fi el greu prejudici pesquer que això suposa.