(ACN) Servei Marítim de la Guàrdia Civil ha auxiliat el patró d’una embarcació que va patir el trencament del seu pal major i navegava sense control dins el port de Barcelona. Els fets van tenir lloc el 31 d’agost durant un servei de prevenció i seguretat que habitualment fa l’institut armat a l’interior del port.

Veler amb bandera francesa

Els agents a bord de la patrullera van localitzar un veler amb bandera francesa que es movia de forma erràtica. En aproximar-s’hi, van veure que l’home que dirigia l’embarcació estava nerviós i sobrepassat per la situació i el van ajudar. L’incident va tenir lloc a la bocana d’entrada i sortida d’embarcacions del Reial Club Nàutic. Es tracta d’un espai per on naveguen nombrosos velers i iots d’esbarjo.

S’havia trencat el pal, d’uns 10 metres

Els agents van detectar que el pal, d’uns 10 metres d’alçària s’havia trencat i estava enganxat a l’embarcació amb risc que els caporals s’enredessin a l’hèlix del motor. Davant el risc que suposava aquesta situació, la Guàrdia Civil va abordar l’embarcació i va prendre el control recuperant el pal, assegurant els caps i redirigint-la al moll, on va quedar atracada.