Onades que piquen amb força a la platja i vent. Aquestes són les principals conseqüències del temporal que des d'ahir afecta el front marítim. Tant Protecció Civil de la Generalitat com l'Ajuntament de Barcelona mantenen activats en alerta els plans especials per inundacions i mal estat de la mar després d'una nit i una matinada mogudes. Al mar s'han registrat puntualment onades de cinc metres i mig i fins i tot de gairebé set. Una situació que amb la llum del dia, ha anat a la baixa. STAND UP: "aquest matí les onades feien de mitjana uns quatre metres, una imatge prou imponent perquè les platges de la ciutat estiguessin pràcticament buides. De fet, mentre duri l'alerta, l'Ajuntament prohibeix l'accés als espigons i recomana no acostar-se a l'aigua." Unes recomanacions que no tothom compleix al peu de la lletra. "No, em sento bastant segura, està prou lluny perquè pugui passar res" "Com cada matí, hem vingut a fer exercici a la platja. Però només per l'interior perquè avui el vent és molt fort" "Estem treballant aquí amb un company i hem passat amb el cotxe i ens hem aturat perquè són espectaculars aquestes onades" Pel que fa al vent, ha deixat ratxes de fins a 75 km per hora al port o de 85, a l'Observatori Fabra. Tot i això, no hi ha hagut incidències destacades. La majoria de trucades a emergències a la ciutat han estat per incidències lleus.

El govern municipal ja va activar dilluns l’alerta del Pla bàsic d’emergència municipal a causa del mal estat de la mar, mentre que Protecció Civil de la Generalitat va activar, també en fase d’alerta, el pla per inundacions a Catalunya (Inuncat) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l’episodi de fort vent.

Les fortes onades, que de matinada han superat els quatre metres d’alçària de mitjana i durant el matí de dimarts s’han mantingut entre tres i quatre metres, han tingut el passeig Marítim i les platges pràcticament buits. No hi han faltat, però, alguns curiosos que s’hi han apropat per veure l’espectacle des de la distància, o ja amb el mar més calmat, que s’han animat a passejar a peu de platja.

Pel que fa al vent, s’han registrat ratxes de 75 km per hora al Port de Barcelona i de 85 km per hora a l’Observatori Fabra. No hi ha hagut, però, incidències destacades i l’alerta s’ha desactivat a les 15 h d’aquest dimarts.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut, entre la nit de dilluns i el migdia de dimarts, prop de 190 trucades, la majoria de les quals del Maresme i el Barcelonès, però a la ciutat l’ambient ha estat força tranquil.