Segons el sergent dels Mossos d’Esquadra Abel Gimeno, es tracta d’una granada breda del model 35 o 30 que s’ha recuperat en molt bon estat i amb la coloració vermella original pràcticament intacta. El seu origen italià fa pensar que va pertànyer a les tropes nacionals i que podria haver estat abandonada en el que llavors era una zona boscosa.

Els fets van passar aquest dilluns, quan dos espeleòlegs del barri de Sants que es trobaven a l’interior d’una galeria del Parc Güell van trobar un objecte estrany i van alertar-ne els Mossos d’Esquadra. Els agents van desplegar una àrea de seguretat i van avisar els Tedax, que es van endur l’artefacte explosiu. Gimeno precisa que “la càrrega explosiva no és gaire potent i el seu radi d’acció és limitat”, però que els espeleòlegs van fer bé d’avisar la policia.

L’aparició de granades i obusos de la Guerra Civil és una troballa habitual a zones rurals escenaris de les batalles, però no és gens freqüent que es trobin encara explosius a l’interior de la ciutat.