SALVADOR BUSQUETS, director de Càritas "Creuen que estan fent tasques que hauria de fer l'Administració?" "Sí. Hi ha tota una sèrie de cobertures materials que pertoquen a l'Administració. Una altra cosa és que en l'acompanyament d'aquests processos les entitats socials, com Càritas i altres que tenen voluntariat, tenen un paper molt important per ajudar en aquest procés a les persones. Ara bé, la responsabilitat última que la persona tingui un habitatge, que no hi hagi pobresa infantil o que tingui accés als subministraments bàsics, jo entenc que això és de l'Administració. Catalunya i Barcelona és un país de grans ciutadans, les persones ajuden. El que passa és que hi ha unes problemàtiques que no n'hi ha prou amb la resposta individual de la persona. Es necessiten respostes col·lectives, es necessiten polítiques i aquí és on es falla. El que no podem fer és atendre de forma indefinida una sèrie de persones que estan trobant-se en condicions de vida molt dures perquè no troben els seus recursos dins de l'Administració pública."

Salvador Busquets ha reclamat a l’Administració que actuï amb les persones que viuen en situació de pobresa i que “faci bé la seva feina”. Busquets ha dit que tant les rendes mínimes com les pensions no retributives no es poden retallar o congelar, com ha passat. “El que no podem fer és atendre de forma indefinida una sèrie de persones que estan trobant-se amb condicions de vida molt dures perquè no troben els seus recursos dins de l’Administració pública”, ha afirmat Busquets.

Busquets ha assegurat que la “ciutadania ens ajuda molt econòmicament” i que, en canvi, “som un fracàs” per donar respostes col·lectives i polítiques. El perfil de persones que recorren a l’entitat per demanar ajuda s’està “fragmentant”: dificultat per pagar l’habitatge, sense ingressos des de fa temps i amb família al càrrec. Sobre la suspensió del decret de pobresa energètica, Busquets ha dit que aquest hivern “hi haurà gent que passarà fred”, si les administracions locals i les entitats no actuen. El director de Càritas s’ha mostrat optimista i ha assegurat que “han de venir polítiques socials bones” perquè considera que han sorgit noves maneres d’entendre la política.