La reforma de Can Vies es va iniciar arran de la campanya de micromecenatge iniciada pel col·lectiu poques setmanes després del desallotjament i l’enderroc parcial de l’edifici. Dels 90.000 euros recaptats per la campanya, una part va ser destinada a sufragar les despeses judicials dels detinguts a les protestes. L’altra, a la compra de materials de construcció i la contractació puntual de mà d’obra professional per reformar la finca.

El principal objectiu de la reforma deixa de ser fer-hi habitatge, que es descarta, per convertir Can Vies en una “escola autogestionària de formació d’oficis”, amb equipaments destinats a la salut i el foment de les tecnologies de la informació i comunicació. Amb aquesta intenció, el projecte contempla l’habilitació d’una cuina, una sala polivalent, un buc d’assaig, un gimnàs, una sala multimèdia, un espai de salut i diverses sales d’assemblees i tallers. En conjunt, el Centre Social Ocupat té la intenció de potenciar les activitats diürnes, començant pel bar (la “kafeta”), que esperen tenir enllestit d’aquí a sis mesos.

La portaveu de l’Assemblea de Can Vies i membre de la Comissió de Comunicació Elba Mansilla ha explicat que la situació d'”al·legalitat” no els permet accedir als permisos d’obra. Tanmateix, ha assegurat que cal distingir entre legalitat i legitimitat i que el col·lectiu se sent legitimat per tirar endavant la reforma sense el vistiplau del consistori.