La primera Carlinada del 2024 s’ha fet a Barcelona. Es tracta d’una trobada de gossos carlins que organitza des de fa quatre el Club Carlins de Catalunya. Centenars de cans, també coneguts com a “pugs”, han omplert el centre comercial Les Arenes. Aprofitant el final del Carnaval, els tenidors han dut els animals disfressats. A la peculiar reunió també s’han vist carlins famosos a les xarxes socials, com el Thor, que té més de 30.000 seguidors a Instagram.

La jornada ha començat al Parc de Joan Miró i ha continuat fins al Centre Comercial Arenas, considerat un establiment adaptat als gossos. Els carlins s’hi han passejat per l’interior i han pujat les escales mecàniques fins arribar a la terrassa del centre.

Intercanviar experiències sobre gossos carlins

L’objectiu de la trobada és compartir coneixements i experiències entre els tenidors de gossos carlins. “Som una gran família a tot Catalunya i ens ajudem entre nosaltres, a vegades, recaptant diners per alguna intervenció veterinària pel membre que ho necessiti”, afirma Leonardo Carora, administrador del Club Carlinos de Catalunya.

“Influencers” canins a Instagram

Les fotos han pres protagonisme a la trobada. Tothom volia la instantània de l’animal de companyia, un moment molt desitjat per part dels creadors de contingut a les xarxes socials. Un exemple és Thor, un carlí amb més de 30.000 seguidors a Instagram que ha enamorat als usuaris amb les seves tècniques de monopatí i surf. Lolo i Hoshi també han eclipsat els objectius d’algunes càmeres. També tenen milers de seguidors a la xarxa. La trobada ha finalitzat amb una foto final de família en la qual els tenidors han alçat els carlins com un trofeu.