La patronal Foment del Treball s’ha ofert al Departament de Salut per iniciar un procés de vacunacióràpid“, dirigit a uns 400.000 treballadors i les seves famílies.

Segons ha explicat la patronal en un comunicat, la proposta preveu posar a disposició de la conselleria els serveis mèdics de les grans empreses perquè “col·laborin activament” en la vacunació que, calcula, podria dur-se a terme en una setmana.

Segons Foment del Treball, la col·laboració entre Salut i les grans empreses suposaria “un impuls extraordinari” a la vacunació que permetria aconseguir la immunitat col·lectiva davant la covid-19 “al més aviat possible”.

La patronal detalla que ha arribat a aquest acord, prèviament, amb “les grans empreses” dels sectors agroalimentari, metal·lúrgic, químic i de la gran distribució.

Aquesta proposta se suma a altres que les empreses privades ja han fet les darreres setmanes en aquesta matèria, com ara, els cribratges massius als centres de treball per detectar positius després de les festes de Nadal.