L'edat no té fronteres i a la Fira Gran els avis ho demostren cada instant. I si no que els ho diguin a aquests esportistes de més de 80 anys, que amb l'activitat física es troben millor que mai. "Parece uno más joven todavía. Que yo ya tengo 92 años y voy a hacer 93." Això sí, a certes edats si es vol fer exercici cal tenir un rigorós control mèdic al dia. "Em preocupa perquè sempre la tinc una mica malament." I quan l'esport no és una opció i necessitem una mica d'ajuda sempre podem utilitzar un bastó plegable amb estampats a l'última moda per poder caminar. Als qui els faltin les forces també poden comprar un artilugi com aquest que obre els pots sense cap esforç. Puguin fer esforços o no, cuidar l'aspecte i la bellesa a vegades resulta imprescindible. "Jo al matí el primer que faig és posar-me una mica de mà de pintura perquè si no faig por de veure." I un cop a punt ja poden pujar a l'escenari per participar en una desfilada de vestits fets amb paper. "Las personas mayores como nosotros, que hemos hecho la vida en el campo, ahora desfilar por un escenario es una gran ilusión." O bé cantar en un espectacle de varietats i sentir-se com a veritables artistes. "Ui, la gent gran tenim molta marxa, molta marxa. Ara que ja sóc gran, que hauria d'estar amb els néts, estic cantant i alegrant la gent." Aquesta és només una mostra de les més de les 400 activitats i els 100 expositors que es poden trobar a la fira dels més grans.

La gent gran representa el 20% de la població barcelonina i, per això, una fira dirigida a aquest segment de la població esdevé un referent imprescindible. Els qui la visitin podran assistir a xerrades informatives, veure més de 100 expositors i participar en les més de 400 activitats gratuïtes que s’hi organitzen.

La gent gran és la clara protagonista de la fira i també de les activitats que s’hi fan. Desenes d’associacions, casals, corals i tota mena de col·lectius de la ciutat i rodalies protagonitzen actuacions musicals, sessions de tai-txi, tallers i tota mena d’espectacles que faran les delícies dels assistents fins diumenge, 8 de juny.

Els serveis municipals d’atenció a la gent gran, sense llista d’espera

Coincidint amb la inauguració del saló, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha assegurat que els tres serveis fonamentals d’atenció a la gent gran ja no tenen llista d’espera.

El Servei d’Atenció a Domicili atén 19.382 usuaris, una xifra que s’ha incrementat un 16,5% des de 2011. El servei de teleassistència va posar fi a les llistes d’espera el novembre de 2013 i actualment en fan ús 67.500 persones. Per la seva banda, el programa Respir va acollir temporalment 740 persones en residències.