JOSÉ LUIS MARTÍNEZ DONOSO, director general de la Fundació ONCE "Las personas usuarias que hasta ahora tenían que esperar a tener su coche finalizado, ya no es así, prácticamente pueden probar en diferentes modelos, las adaptaciones estándard, que son aproximadamente el 85% de las adquisiciones. Quedaría ya un 15% por ciento de ayudas específicas, dependiendo de la discapacidad."

A Catalunya les proves es podran fer en un concessionari de Ford a Sant Just Desvern i només fins dimarts que ve, 10 de juny. El pla va arrencar el mes de gener i també inclou ajudes de fins a 1.000 euros per adquirir o adaptar els vehicles. S’adreça als particulars i també a les entitats i associacions que necessitin un vehicle de transport col·lectiu. Es tracta d’un projecte pioner engegat entre la Fundació ONCE i l’empresa Ford i que fins ara s’ha dut a terme a ciutats com Madrid, València, Múrcia, Badajoz, Saragossa o Pamplona. Fins al mes de setembre recorrerà 14 ciutats.

A l’acte de presentació d’aquest dijous al pati de l’Ajuntament de Barcelona, hi han assistit l’alcalde, Xavier Trias, i la vicepresidenta del govern, Joana Ortega. Segons han explicat els responsables de la Fundació ONCE, el programa té molts avantatges, perquè no és habitual que les persones amb discapacitat puguin provar un vehicle adaptat abans de comprar-lo. Normalment l’encarreguen i no el poden veure ni conduir fins que no surt de fàbrica.