Hi ha hagut aficionats de totes les edats (bebé amb samarreta). Des de les tres de la tarda centenars de persones s'han acostat a Montjuïc per animar els ciclistes que han participat de la volta ciclista a Catalunya i que, en poc més d'una hora, han fet vuit voltes a la muntanya. JOSÉ MARIA GARCIA "Yo pensava, estos van en moto, no van en bici. Increïble" YOLANDA BORRÀS "A mi em posen la pell de gallina, estic al·lucinant" Unes velocitats només aptes per a professionals i que queden lluny per als qui habitualment fan ciclisme com a afició. QUIM BOSQUE "Alguna vegada he vingut a entrenar aquí a Montjuïc amb bici i corrents, però tantes voltes i tan ràpid, mai" Entre el públic hi havia molts catalans, però també gent d'altres llocs que han vingut a animar els corredors del seu país. LEISER DASA "A nuestros colombianos. A Naier Quintana, a Hurán y a los demás" Avui, però el més aplaudit a estat Joaquim "Purito" Rodríguez. JORDI MAYOR "A veure si a la última o penúltima volta pot forçar-se una miqueta i treure els 17 segons que té de diferència amb el Martin" Però finalment no ha pogut ser...La campana ha indicat la última volta de la competició, que finalment ha guanyat l'rlandès Daniel Martin. Coincidint amb l'arribada de la Volta Ciclista a Catalunya durant tot el dia a la muntanya de Montjuïc s'ha organitzat la Festa sobre Rodes. Tot un seguit d'activitats amb la bicicleta com a protagonista. S'hi han pogut veure exhibicions d'esports urbans sobre dues rodes, com "skate" o patinets. Per als més petits, hi havia inflables i un rockòdrom. A més, han pogut aprendre a conduir una bicicleta adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Montjuïc s’ha convertit  en el centre neuràlgic del ciclisme aquest diumenge. La setena i última etapa de la Volta Ciclista a Catalunya ha arribat a la ciutat. Centenars d’aficionats s’han acostat fins a la muntanya de Montjuïc per veure de prop els ciclistes professionals que hi han participat. El més aplaudit ha estat Joaquim “Purito” Rodríguez, que finalment no ha aconseguit superar l’irlandès Daniel Martin.

En aquesta última etapa de la volta, els ciclistes han fet vuit voltes a la muntanya en poc més d’una hora. La meta estava situada a l’avinguda de Rius i Taulet. El pas de la cursa per la ciutat ha afectat la mobilitat i ha provocat modificacions en el recorregut d’alguns autobusos.

Rodes de tota mena

La cursa ha coincidit amb la Festa sobre Rodes, que ha començat a les 11 h del matí i ha acabat les 18 h de la tarda. Els aficionats a la bicicleta i els patins han trobat diverses activitats i exhibicions d’aquests esports als voltants de la Font Màgica.

A la Festa sobre Rodes s’hi han pogut veure diverses modalitats: Urban, BTT, Trial, Skating&Inline, BMX i Freeride. A la zona de rampes i al  circuit de “skate”els més atrevits han posat a prova l’equilibri. S’han exposat  les últimes novetats en tàndems i bicicletes adaptades.  Per als més petits, s’han instal·lat inflables i s’han fet tallers.